Joran van der Sloot is bang voor zijn leven in Peru en smeekt Nederland om hulp. “Ze bewerkten hem met staven, vooral zijn testikels.”

Joran van der Sloot is bang voor zijn leven in Peru en smeekt Nederland om hulp. “Ze bewerkten hem met staven, vooral zijn testikels.”

12 september 2021 Uit Door Harde Waarheid

Joran van der Sloot is onder zware beveiliging overgebracht naar de beruchte zwaarbeveiligde Challapalca-gevangenis in Peru. Geen onbekende plek voor Joran daar hij daar al eerder heeft gezeten en destijds op die plek in hongerstaking ging. Joran zit een straf uit voor de moord op Stephany Flores.

De Challapalca-gevangenis wordt omschreven als de hel op aarde en hier zou Joran eerder onder middeleeuwse omstandigheden geleefd hebben. Ook zou hij destijds mishandeld zijn in deze gevangenis. De gevangenis ligt op 4.500 meter hoogte in de Andes en er zou geen verwarming zijn waardoor de temperatuur ’s nachts kan zakken tot 20 graden onder nul.’ Mensenrechtenorganisaties eisten eerder al de sluiting van de gevangenis.

Joran zijn advocaat diende bezwaar in tegen de overplaatsing en gebruikte als argument de eerdere mishandelingen .Zijn vrouw Leidy Figueroa beweerde: “Ze pakten hem vast, trokken zijn kleding uit, lieten om over de grond kruipen en bewerkten hem met staven. Vooral in zijn testikels.”

Joran is zijn leven niet zeker en vreest voor zijn leven, vooral daar de vader van Flores een beloning van 10.000 dollar op zijn hoofd gezet zou hebben. Waarom Joran opeens is overgebracht is tot op heden nog onbekend.