Angela de Jong brengt Eva Jinek meerdere malen in verlegenheid tijdens uitzending.

Angela de Jong brengt Eva Jinek meerdere malen in verlegenheid tijdens uitzending.

11 oktober 2021 Uit Door Harde Waarheid

Eva Jinek had aan haar tafeltje in haar programma Jinek, tv-recensent Angela de Jong zitten. Het was een gezellige boel en Angela kreeg het voor elkaar om Eva maar liefst twee keer in verlegenheid te brengen.

Angela vertelde dat zij iedere dag zo’n zeven tot acht uur naar de televisie kijkt, omdat ze bang is om iets te missen. “Heb je wel eens hét moment gemist? Is dat wel eens voorgekomen?”. Zeker wel, zo antwoordt Angela. Namelijk bij Eva zelf! Angela heeft namelijk het veelbesproken moment eerder dit jaar, waarop Thierry Baudet kwaad wegliep tijdens een bijdrage van comedian Martijn Koning, niet live gezien. “Toch jammer, toch een historisch moment gemist”, reageert Eva enigszins sarcastisch. Marc-Marie Huijbregts was ook te gast in de uitzending en doetnog een duit in het zakje: “Ja, was het iets?”. “Misschien moet je hem even bijpraten”, reageert Angela, waarop Eva besluit snel verder te gaan met het volgende onderwerp.

Angela begint niet heel veel later ook nog eens over de dalende kijkcijfers van Jinek. “Je ziet aan de kijkcijfers dat er talkshowmoeheid is. Dat zul jij ook merken iedere ochtend. Wat vind jij ervan?”, vraagt Angela aan Eva. “Ik vind dat er heel veel talkshows zijn in een klein land”, zegt Eva. Aan de ene kant vindt ze het leuk dat Nederland zo goed geïnformeerd wordt over de actualiteit, “maar ik denk ook dat de kijker misschien wel een beetje gek wordt van de hoeveelheid bijpraat die je krijgt”.