Dit is de reden waarom je hond het liefst met je meegaat tijdens een toiletbezoek.

Dit is de reden waarom je hond het liefst met je meegaat tijdens een toiletbezoek.

27 augustus 2021 Uit Door Harde Waarheid

Deze dieren zijn waarschijnlijk een van de meest communicatieve huisdieren ter wereld. Het gaat namelijk over honden, we weten goed hoe we hun behoeften en stemmingen moeten interpreteren.

Als je naar bed gaat heeft hij de gewoonte om vlak naast je te gaan liggen: als hij op bed mag liggen, zal hij je altijd laten zien hoe graag hij tijd met je doorbrengt, ook zonder iets bijzonders te doen: hij houdt van je aanwezigheid en voelt zich daardoor ontspannen.

Hij springt tegen je op als je thuiskomt: het maakt niet uit hoe lang je weg was, jouw hond is altijd blij om je te zien. Wanneer een hond en zijn eigenaar in harmonie komen, hebben ze vaak ook dezelfde ritmes. Dus als je na de lunch even een dutje wilt doen, kun je er zeker van zijn dat jouw trouwe viervoeter hetzelfde zal doen.

Hij likt je handen of je voeten: dit doen honden vaak bij hun pups, maar als ze het bij jou doen is dat omdat hij net zoveel van jou houdt. Ledematen likken is een manier om hun veiligheid en affectie te laten zien.

Als je om wat voor reden dan ook verdrietig bent, kun je dat voor je hond niet verbergen. Ook al aai je hem en praat je lief tegen hem, hij begrijpt meteen dat er iets is. Noem het een zesde zintuig of hoe je wilt, we hoeven het niet eens te zeggen: op zijn manier, probeert hij je te troosten.

Als hij je in de badkamer volgt: honden maken geen verschil tussen keuken en badkamer. Ze volgen je overal om je te beschermen en om aandacht te krijgen. Ook al kun je je er ongemakkelijk bij voelen, negeer hem niet! Ze doen het voor je bestwil!

Hij laat “verrassingen” achter: schreeuw niet tegen je hond als het een insect of iets anders meebrengt. Het is een geschenk om je te laten zien dat hij dankbaar is voor wat je voor hem doet.

Als hij in je armen springt, vraagt het wanhopig om warmte en knuffels. De ene hond is liefdevoller dan de andere, maar aan liefde mag het geen enkele hond ontbreken.