Herken de symptomen van een blaasontsteking. Zorg dat je er op tijd bij bent!

Herken de symptomen van een blaasontsteking. Zorg dat je er op tijd bij bent!

5 oktober 2021 Uit Door Harde Waarheid

Bijna iedereen krijgt in zijn of haar leven wel eens te maken met een blaasontsteking. Een branderig gevoel bij het plassen, een zwaar gevoel in je buik en voortdurend het idee dat je naar de wc moet, zijn enkele van de symptomen. Heb jij last van een blaasontsteking, lees dan hier hoe je er snel vanaf komt.

Bij een blaasontsteking is de blaaswand ontstoken. 9 van de 10 keer wordt de ontsteking veroorzaakt door bacteriën die via de plasbuis, tegen de stroom omhoog, de blaas bereiken. Vrouwen hebben sneller last van een blaasontsteking, dit omdat de plasbuis nou eenmaal korter is dan die van mannen. Een blaasontsteking heeft opvallende symptomen. Je hebt het idee dat je prikkeldraad plast, dit daar het ontzettend brandt en prikt. Ook kun je last krijgen van een drukkend gevoel in de blaas of kun je het gevoel hebben dat je de hele tijd nodig naar de wc moet, maar als je er dan zit, komen er niet meer dan een paar (pijnlijke) druppels uit.

ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Wil jij van jouw gele tanden af? Ga direct de strijd aan met dit wondermiddel!🙏😁

Ochtendurine laten testen

Iedereen die wel eens een blaasontsteking heeft gehad, herkent die symptomen. De enige die kan vaststellen of er daadwerkelijk sprake is van een blaasontsteking, is de huisarts. Aan de hand van ochtendurine kan er onderzocht worden of er sprake is van een ontsteking. Met een antibiotica-kuur is de ontsteking goed te behandelen, en gelukkig merk je snel verschil: na een dag of 2 voel je je alweer een stuk beter.

Huismiddeltjes tegen blaasontsteking

Bij een beginnende blaasontsteking kun je proberen of natuurlijke middelen helpen. Veel drinken is raadzaam, vooral kruidenthee en water helpen goed. Ook cranberrypillen of cranberrysap kunnen helpen bij een beginnende blaasontsteking: er zit veel vitamine C in en een stofje dat ervoor zorgt dat bacteriën zich niet aan de blaaswand kunnen hechten.

Blaasontsteking: niet verwaarlozen

Een blaasontsteking komt vaak voor en klinkt onschuldig, echter moet je het niet verwaarlozen. In het ergste geval raakt niet alleen je blaas, maar ook je nieren ontstoken. Van een nierbekkenontsteking kun je flink ziek raken, met hoge koorts en hevige pijn. Het is verstandig om een bezoek te brengen aan je huisarts als de natuurlijke middelen niet helpen. Als je een aantal keren per jaar een blaasontsteking hebt dan is het ook raadzaam om de huisarts te raadplegen.

ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Annick openhartig over keiharde realiteit: ‘Besloten om te stoppen’😥😮