Marc Dutroux is depressief: ‘Hij staat op de rand van de afgrond’

Marc Dutroux is depressief: ‘Hij staat op de rand van de afgrond’

12 oktober 2021 Uit Door Harde Waarheid

Marc Dutroux heeft altijd de hop gehad om vervroegd vrij te kunnen komen, echter heeft hij de hoop nu opgegeven. heeft de hoop om ooit vervroegd vrij te komen, opgegeven. De advocaat van Dutroux, Bruno Dayez brengt dit nieuws naar buiten. „En dat maakt hem depressief. Het gaat echt niet goed met hem. Hij staat op de rand van de afgrond.”

Psychiatrische experts oordeelden vorig jaar nog dat Dutroux zelfs na 24 jaar in de gevangenis nog altijd „het hoogste risico op recidive” vertoonde. „Enkel een strikt en gesloten kader staat toe om het gevaar dat Marc Dutroux vormt voor de maatschappij in te perken”, zo luidde de conclusie van het rapport dat 90 pagina’s telt. Na die conclusie trok Dutroux zijn verzoek tot vervroegde vrijlating in, dit terwijl hij al jaren hiervoor aan het strijden was. Zijn advocaat laat nu zelfs weten dat Dutroux de hoop ooit nog vervroegd vrij te komen volledig heeft opgegeven. „Sinds het rapport is hij depressief. Het gaat echt niet goed met hem. Hij staat op de rand van de afgrond.”

In de gevangenis van Nijvel zit Dutroux nog altijd in een isolatieregime. „Hij belt me wel meerdere keren per week”, aldus Dayez. „Ik heb het gevoel dat ik aan psychologische ondersteuning doe. Ik red het wel, maar het is niet makkelijk. Ik kan alleen maar vaststellen dat zijn mentale toestand achteruitgaat.”