Deze 10 opmerkingen moet je NOOIT naar een man maken!

Deze 10 opmerkingen moet je NOOIT naar een man maken!

22 juli 2021 Uit Door Harde Waarheid

Wij krijgen regelmatig te horen dat er vrouwen zijn die mannen niet bepaald begrijpen en vragen mij wat zij niet tegen een man moeten zeggen. Bij deze dan 10 punten die vrouwen niet tegen hun man moeten zeggen:


1. “Verman jezelf.” Dit is nooit toepasselijk, hiermee neem je zijn mannelijkheid af en niet zo’n beetje ook. Hij is een man. Als hij niet aan jouw verwachtingen kan voldoen, leer dan om dit beter over te brengen zonder hem te beledigen.


2. “We moeten praten.” Ja, je hoort met je man te kunnen praten. Maar door dit te zeggen, weet de man dat er iets aan de hand is en schakelt hij over naar een verdedigend modus. Probeer een liefdevolle aanpak en je zult gegarandeerd betere gesprekken kunnen voeren met hem.


3. “Grootte is niet belangrijk.” Als grootte niet belangrijk is, praat er dan ook niet over.


4. “Is zij mooier dan ik?” Er is zowat niks wat een man hierop kan zeggen. Als hij “ja” zegt, heeft hij een probleem. En als hij “nee” zegt, geloof je hem toch niet. Dus stel deze vraag maar helemaal niet. Hij is met jou en niet met haar.


5. “Je bent net mijn ex.” Of nog erger: “Ik heb beter gehad.” Jij wilt ook niet vergeleken worden mijn zijn exen, dus vergelijk hem ook niet met de jouwe. Zo’n vergelijking zou je nooit moeten doen en al helemaal niet tegen je man zeggen.


6. “Ben je echt zo dom?” Let altijd op je taal als hetgeen wat je zegt hem zijn mannelijkheid ontneemt en kleineert. Behandel hem met respect, zelfs wanneer je boos of teleurgesteld bent. Hij is een man en heeft zijn trots.


7. “Laat maar, ik doe het zelf wel.” Sla nooit een aanbod van hulp af van je man. Wijs hem niet zijn mogelijkheid af om je te dienen. Een man vindt het fijn om gewild te zijn door zijn vrouw.

8. “Ik kan niet zonder je leven.” Gebruik aanhankelijk taalgebruik met mate, vermijd plakkerige woorden het liefst. Mannen houden, net als vrouwen, niet van een plakkerig partner. Je hoeft niet afstandelijk te doen, maar laat hem de leiding nemen als het komt om een verbintenis met jou en jullie toekomst.

9. “Ik ben je moeder niet.” Of nog erger: “Ik lijk wel mijn moeder.” Laat jullie moeders erbuiten, tenzij jullie het over ze hebben op een objectieve manier.

10. “Er is niets.” Jawel, er is wel wat. Hij kan niet je gedachten lezen. Als er wat is, zeg het hem duidelijk. Alleen dan kan hij je troosten of helpen. Anders niet.

Sprak dit je aan? Laat het ons dan weten door op dit bericht te reageren, het te delen of te liken!