Op dit Lyceum zijn 30 leerlingen en 5 medewerkers besmet met het coronavirus 😱😱

Op dit Lyceum zijn 30 leerlingen en 5 medewerkers besmet met het coronavirus 😱😱

18 september 2020 Uit Door Harde Waarheid

Dertig leerlingen en vijf medewerkers van het Spinoza Lyceum in Amsterdam blijken te zijn besmet met het coronavirus. De leerlingen hebben lichte klachten. Het schoolbestuur heeft dit in de brief naar ouders en leerlingen is verstuurd.

Nadat bekend was welke kinderen er besmet waren, gaven enkele ouders toe dat ze hun kind toch naar school hebben laten gaan ondanks het feit dat hij of zij lichte klachten vertoonde. 

Jan Paul Beekman, rector-bestuurder van het lyceum in Amsterdam-Zuid: „Hoewel ik heel goed begrijp dat het niet altijd even goed uitkomt het kind thuis te houden, wil ik met klem nogmaals benadrukken dat u dit echt niet moet doen.”

In een reactie op de brief laat de rector weten dat het aantal bevestigde coronagevallen op zijn school vooral donderdag snel opliep. „We hebben geconstateerd dat bijna alle besmettingen buiten de school hebben plaatsgevonden, waarna het virus zich in de klassen heeft verspreid”, vertelt hij.

Beekman verteld dat een aantal leerlingen twee weken geleden een feestje hebben gehouden en dat daar geen afstand is gehouden. Volgens hem is dat moment het begin geweest van de huidige uitbraak. „Daarom doe ik ook een klemmend beroep op de ouders en leerlingen om de coronamaatregelen ook buiten de klaslokalen serieus te nemen.”

’Maak geen verwijten’

„Ik vind het belangrijk gezegd te hebben dat een leerling die besmet is daar in de meeste gevallen echt niets aan kan doen. Het overkomt je en ik merk dat deze leerlingen dat erg vervelend vinden en zich vaak ook schuldig voelen naar de andere leerlingen in de klas”, zo schrijft Beekman.

Beekman vervolgt: „Ik wil echt vragen hierover geen verwijten te maken.”

Keurig aan voorgeschreven protocol gehouden

In zijn brief schrijft de rector geregeld contact te hebben met de GGD. Van de GGD heeft het schoolbestuur te horen gekregen dat het zich keurig aan het voorgeschreven protocol houdt, en dat er geen reden is om tot een ander beleid over te gaan. „Uiteraard hebben wij scenario’s achter de hand voor het geval de situatie alsnog verslechtert”, aldus Beekman.

Bron: Telegraaf