Straf voor mensen die weigeren mondkapje te dragen: Graven graven voor corona slachtoffers😱😱

Straf voor mensen die weigeren mondkapje te dragen: Graven graven voor corona slachtoffers😱😱

15 september 2020 Uit Door Harde Waarheid

In Indonesië moeten burgers die betrapt zijn op het niet dragen van een mondkapje, graven graven. Dit voor de mensen die overleden zijn aan het coronavirus. Deze taakstraf dient als ‘afschrikmiddel’ voor het overtreden van de regels.

Daar er een tekort aan grafgravers is in Gresik, Oost-Java, hebben ambtenaren daar besloten om acht inwoners te straffen. Deze mensen weigerden een gezichtsmasker te dragen. Deze acht mannen moest mee helpen met graven, dit zodat er meer graven zijn voor de slachtoffers van het virus.

Op een openbare begraafplaats in het dorp Ngabetan werden de mannen gedwongen graven te graven. Het hoofd van het Cerme-district Suyono van het Tribunaal vertelde: “Er zijn op dit moment maar drie grafgravers beschikbaar, dus ik dacht dat ik deze mensen net zo goed voor hen aan het werk kon zetten.”

Suyono voegde eraan toe: “Hopelijk kan dit een afschrikkend effect op overtredingen hebben.”

Het aantal gevallen van het coronavirus blijft stijgen in Cerme, wat het dorp ertoe aanzette om preventieve maatregelen te nemen.

Dit betekent dat bewoners die dergelijke protocollen negeren, boetes of gemeenschapsdiensten zullen moeten betalen zoals het graven van graven.