Dit zijn de coronamaatregelen die het kabinet vandaag zeer waarschijnlijk gaat aanscherpen­čś▒­čś▒

Dit zijn de coronamaatregelen die het kabinet vandaag zeer waarschijnlijk gaat aanscherpen­čś▒­čś▒

18 september 2020 Uit Door Harde Waarheid

De omvang van groepen kan beperkt worden in steden waar het aantal infecties snel toeneemt. Dit is een van de maatregelen die besproken is door het kabinet en de burgemeesters van Leiden, Haarlem en de vier grootse steden meldt de Telegraaf.

Vooral in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag neemt het aantal besmettingen toe. De spreiding is toe te schrijven aan de horeca en feestjes die thuis worden gegeven en dan gaat het vooral over jongeren. 

Ook lijken er problemen te zijn met zalen voor feesten waar gasten dicht bij elkaar zitten op bruiloften en feesten. Sinds juli is er in de horeca geen limiet meer aan de groepsgrootte, mits aan enkele voorwaarden wordt voldaan. Denk hierbij aan het bewaren van een afstand van anderhalve meter en iedere gast een vaste zitplek.

Er is momenteel in de horecagelegenheden een maximum van 100 mensen, echter lijkt het erop dat de burgemeesters nu aan deze knop willen draaien. Ook wordt er overwogen om de sluitingstijden van de horeca te vervroegen. Campagnes die gericht zijn op jongeren en migrantengroepen moeten intensiever gemaakt worden.

De onderhandelingen tussen het kabinet en de verantwoordelijke burgemeesters voor deze zes risicogebieden lopen nog steeds. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) nam ook deel aan de digitale conferentie.