Bizar: Akwasi wordt door dit radiostation beloond met een ’speciale power award’.😱😱

Bizar: Akwasi wordt door dit radiostation beloond met een ’speciale power award’.😱😱

17 september 2020 Uit Door Harde Waarheid

DE schijnwerpers zijn weer opnieuw op rapper Akwasi gericht. Dit omdat hij woensdagavond door NPO-radiozender FunX beloond werd met een ’speciale power award’.

„Ondanks alles dat hij over zich heen krijgt, geeft hij niet op en blijft hij doorgaan. En dat allemaal voor de good cause”, zo looft de zender de Ghanees-Nederlandse rapper. Akwasi droeg de award op zijn beurt op ‘aan iedereen die wel eens een vuist in de lucht heeft gegooid’. „Gooi ‘m nog hoger en raak de sterren aan.”

Nadat Akwasi in juli tijdens een toespraak voor vijfduizend man beloofde dat hij ‘hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht zou trappen’ als hij in november een Zwarte Piet zou zien, is de prijs opvallend te noemen.

Wat toch wel opvallend te noemen is, is dat de uitreiking van de ’speciale power award’ voorheen helemaal niet bestond. Het gaat hier niet om een publieksprijs, Akwasi werd door de organisatie zelf onderscheiden.

Zendermanager Niels Hoogland van FunX is zich van geen kwaad bewust. „Ik denk dat hij met zijn bericht op Twitter heeft laten zien dat hij zijn standpunt inmiddels heeft bijgesteld, zoals ook premier Rutte inmiddels een andere mening heeft over Zwarte Piet.”

„Nota bene de koning zei in de troonrede dat het maatschappelijk debat over discriminatie en racisme soms schuurt, maar dat dit ons ook verder kan brengen”, vervolgt Hoogland. „Akwasi is een belangrijke woordvoerder geweest op dit thema. Daarom hebben we hem deze prijs gegeven.”

Bron: Telegraaf